به روز رسانی در13 April 2024

4 دقیقه

ویزای گردشگری چین و نکات مرتبط با آن

چین یکی از کشورهای محبوب در حوزه گردشگری بوده و به همین دلیل نحوه دریافت ویزای گردشگری چین، انواع آن، شرایط و قوانین مرتبط در این رابطه، بسیار مهم می باشند.

آشنایی با کشور چین


جمهوری خلق چین در شرق آسیا و سومین کشور پهناور دنیا (پس از روسیه و کانادا)، بواسطه قدمت و تاریخچه ای که دارد، یکی از اصلی ترین مناطق شکل گیری تمدن و پیشرفت جامعه بشری در حوزه ها و اعصار مختلف بوده و نقش مهمی نیز ایفا کرده است؛ همچنین، جای تعجب نیست که کشوری با بیش از 9.6 میلیون کیلومتر مربع وسعت، دارای طبیعت و آب و هوایی متنوع بوده و از مواهب آن نیز برخوردار باشد. بر همین اساس، در حالی که نواحی شرقی و عمدتا جنوب شرقی آن بواسطه همجواری با اقیانوس آرام و دریای چین، داری مناطقی سرسبز و انبوه از جنگل می باشد، نواحی شمالی و اکثرا شمال غربی چین، دارای مناطق خشک و کویری بوده و در سمت جنوب غربی نیز به دلیل مشرف بودن به سلسله جبال هیمالیا، دارای آب و هوایی سرد می باشد.


کشور چین با کشور های: روسیه، مغولستان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان، پاکستان، هند، نپال، بوتان، برمه، ویتنام و کره شمالی، دارای مرز مشترک بوده و در طول تاریخ و حتی عصر حاضر، تاثیر زیادی بر اکثر این کشورها داشته است. از این رو، نه تنها در خود چین به دلیل پهناوری، حکومت ها و سلسله های متعددی بر تخت قدرت نشسته و نقش مهمی در طول تاریخ بازی کرده اند، بلکه آثار بسیاری نیز در حوزه های: علمی، هنری، فرهنگی، معماری، پزشکی، غذایی، فلسفه، صنعت و ...، از خود بجای گذاشته اند؛ به همین دلیل، امروزه این کشور دارای آثار متعدد گردشگری، تاریخی، طبیعی، فرهنگی، شهری (مدرن و قدیمی)، و بسیاری موارد دیگر بوده و هر ساله گردشگران داخلی و خارجی بسیاری از طریق دریافت ویزای گردشگری چین، علاقه مند به بازدید از جاذبه های خیره کننده آن می باشند.


آشنایی با کشور چین


شهرهای مهم چین عبارتند از: پکن (Beijing)، شانگهای (Shanghai)، گوانگ ژو (Guangzhou)، شن ژن (Shenzhen)، تیانجین (Tianjin)، چونگ کینگ (Chongqing)، و نانجینگ (Nanjing)؛ حال، اگر شما نیز علاقه مند به مسافرت به چین به عنوان گردشگر بوده و قصد آشنایی با انواع ویزاهای چین، نحوه دریافت، شرایط و مراحل آن را دارید، پس این مقاله را حتما تا پایان بخوانید.


انواع ویزای چین


با توجه به اینکه دریافت ویزا برای ورود تمامی مسافرانی که قصد سفر به چین را دارند، بوده و آنها می بایست از قوانین، شرایط، نحوه صدور و سایر موراد مربوط به آن اطلاع حاصل کنند، اما بنا بر قوانین این کشور، صرفا افرادی که طبق توافقات دوجانبه و مقررات خاصی، نیاز به دریافت ویزای برای سفر به چین را ندارند. لازم به ذکر است، ویزای کشور چین در حالت کلی، به 3 دسته تقسیم می شوند که عبارتند از: ویزای دیپلماتیک، ویزای تجاری و ویزای گردشگری؛ از این رو، سایر انواع ویزا در چین نیز به عنوان زیرمجموعه ویزاهای اعلام شده محسوب شده و به شرح زیر می باشند:


1. ویزای C: ویژه خدمه خارجی وسایل حمل و نقل بین المللی مانند: هواپیما، قطار، کشتی یا هر وسیله نقلیه موتوری دیگر بوده که اعضای خانواده آنها را نیز در برمی گیرد؛ دارندگان این ویزا، صرفا می توانند بین 7 تا 10 روز در چین توقف داشته باشند.


2. ویزای D: این ویزا مختص افرادی است که با هدف صادرات یا اقامت دائم چین، قصد سفر به این کشور را دارند.


3. ویزای F: صرفا برای تبادلات علمی، دانشگاهی، فرهنگی، فناوری، سخنرانی و تجاری، صادر می گردد؛ مدت اعتبار این ویزا، 30 روز می باشد.


4. ویزای G: برای کسانی است که قصد ترانزیت و صادرات داشته و چنین افرادی ملزم به دریافت بلیط ترانزیتی (قطار، هواپیما یا کشتی)، بوده و صرف نر از اعتبار 30 روزه آن، فرد فقط می تواند برای 7 تا 10 روز در چین اقامت داشته باشد.


5. ویزای J1: این ویزا صرفا برای روزنامه نگاران و آژانس های خبری خارجی است که در چین اقامت دارند؛ مدت اعتبار ویزای J1، 180 روز بوده و مستلزم دریافت تاییدیه از واحد اطلاعات وزارت امور خارجه چین و نامه رسمی از کارفرما می باشد.


6. ویزای J2: زمانی که روزنامه نگاران خارجی قصد پوشش یک رویداد خبری را از طریق تهیه گزارش، فیلمبرداری و عکاسی داشته باشند، پس از دریافت تاییدیه از واحد اطلاعات وزارت امور خارجه چین و نامه رسمی از کارفرما، می توانند بین 90 تا 180 روز در چین بمانند.


انواع ویزای چین


7. ویزای L: کسانی که با هدف مسافرت و بازدید از جاذبه های گردشگری چین به این کشور می آیند، می توانن این ویزای را که به «ویزای گردشگری» نیز شناخته می شود، دریافت کنند؛ مدت اعتبار ویزای گردشگری چین، 30 روز می باشد.


8. ویزای M: آن دسته از اتباع خارجی که تمایل به راه اندازی کسب و تجارت در چین را دارند، می توانند به شرط دریافت دعوت نامه از شخصی که مقیم و شهروندی چین می باشد، برای دریافت این ویزا اقدام کنند؛ ویزای M، برای 3 ماه معتبر بوده و فرد می تواند برای 30 روز در چین اقامت داشته باشد.


9. ویزای Q1: در صورتی که شما دارای خویشاوند درجه اولی در چین باشید، می توانید از طریق این ویزا برای بازدید یا نگهداری از خویشاوند خود، به این کشور سفر کنید؛ اعتبار ویزای Q1، بیش از 180 روزه بوده و شامل: همسر، پدر و مادر، فرزندان و پدر بزرگ و مادر بزرگ می گردد.


10. ویزای Q2: این ویزا نیز همانند ویزای Q1 بوده و تفاوت عمده آنها با هم، در این است که شما از طریق ویزای Q2، فقط می توانید برای بازدید خانواده خود به چین سفر کرده و نهایتا تا 180 روز در چین حضور داشته باشید.


11. ویزای R: با توجه به فرصت های متعد علمی و امکانات فراوان چین در حوزه های مختلف، آن دسته از دانشجویان که به عنوان استعدادهای درخشان شناخته می شوند، می توانند با دریافت این ویزا، چندین بار و برای 5 تا 10 سال، همراه با همسر و فرزندان زیر 18 سال خود (از طریق ویزای S2)، به چین سفر کنند؛ این افراد برای این منظور، باید از مرکز «امور کارشناسان خارجی» نامه ای موسوم به «تاییدیه استعدادهای خارجی» دریافت کنند.


12. ویزای S1: اگر عضوی از خانواده شما در چین مشغول به تحصل یا کار بوده و حال شما قصد سفر به این کشور جهت بازدید از وی را دارید، می توانید برای دریافت آن اقدام کنید؛ این ویزا، صرفا برای همسرن، فرزندان زیر 18 سال و پدر و مادر فرد ساکن چین صادر شده و اعتبار آن نیز، نهایتا 180 روز می باشد.


13. ویزای S2: در مواردی که اعضای خانواده فرد شاغل یا مشغول به تحصیل در چین، قصد اقامت در این کشور را برای بیش از 180 روز داشته باشند، می توانند برای دریافت این ویزا اقدام کنند؛ از دیگر افراد مشمول برای ویزای S2، می توان به این موارد اشاره داشت: کسانی که با هدف درمان، دریافت ارثیه، ثبت شکایت، سرپرستی فرزند خوانده و ...، قصد به این کشور را دارند.


14. ویزای X1: درصورتی که شما قصد تحصیل برای بلند مدت را در چین داشته باشید، باید اقدام به دریافت این ویزا کنید (بیش از 180 روز).


15. ویزای X2: این ویزا نیز همانند ویزای X1، برای ادامه تحصیل در چین بوده ولی با این تفاوت که اعتبار آن، کمتر از 180 می باشد.


16. ویزای Z: اگر شما موفق به دریافت پیشنهاد کاری، تجاری یا سرمایه گذاری از چین شوید، می توانید از طریق این ویزا برای صرفا 30 روز، به چین سفر کنند.


آشنایی انواع ویزای چین


مدارک کلی برای دریافت ویزای چین


پیش از هرچیز، باید درنظر داشت که مدارک مربوط به هر یک از انواع ویزای چین، متفاوت بوده و در زیر، صرفا به مدارک کلی اشراه خواهد شد؛ از این رو، درصورتیکه شما هرگونه اقدام برای دریافت ویزای چین را از طریق کارگزارهای معتبر مسافرتی یا آژانس های گردشگری انجام دهید، آنها می توانند مدارک دقیق و مورد نیاز هریک از انواع ویزا را به شما اطلاع بدهند. بر این اساس، عمده ترین مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای چین، عبارتند از:


  • پاسپورت (با حداقل 6 ماه اعتبار از تاریخ ورود شما به چین)
  • اخذ نوبت به صورت آنلاین از سفارت چین
  • فرم درخواست ویزا
  • اصل و کپی پاسپورت
  • 2 قطعه عکس رنگی بیومترک (6x4)، با پس زمینه سفید (نباید بیش از 3 ماه از گرفتن آن گذشته باشد)
  • ارائه دعوتنامه به زبان چینی و انگلیسی (برای ویزاهایی که فرد باید از سوی موسسه یا شخصی در چین، دعوتنامه دریافت کند؛ مانند: کار، خبرنگاری، شرکت در همایش جهت سخنرانی و ...)
  • گواهی تمکن مالی با حداقل 80000 دلار (این گزینه برای ویزاهای تجاری با دعوتنامه TE، الزامی نیست)
  • بلیط سفر (رفت و برگشت)
  • بیمه مسافرتی
  • برگه تاییده رزرو هتل یا اجاره نامه یا گواهی آدرس فردی که قد اقامت نزد وی را دارید
  • رسید و فیش واریز تمام هزینه های مورد نیاز (فهرست کامل و به روز آنها را می توانید با مراجعه به وب سایت سفارت چین یا کارگزاران آژانس های مسافرتی، جویا شوید)


مدارک کلی برای دریافت ویزای چین


نکته مهم 1: در رابطه با گواهی تمکن مالی، باید اشاره داشت گواهی موردنظر باید حداکثر مربوط به یک هفته قبل از مراحل انگشت نگاری در سفارت باشد (در غیر این صورت، گواهی شما فاقد اعتبار خواهد بود)؛ همچنین، گواهی تمکن مالی، باید به زبان انگلیسی و بر روی سربرگ رسمی بانک همراه با مهر و امضای شعبه و نیز مهر برجسته یا هولوگرام، به سفارت چین ارائه شود.


نکته مهم 2: ارائه گواهی تمکن مالی توسط سرپرست خانوار به جای سایر اعضای خانواده، کفایت می کند.


نکته مهم 3: تمامی مدارک باید از طریق ایمیل، به زبان انگلیسی به سفارت چین ارسال شوند؛ به بیان دیگر، سفارت چین به هیچ عنوان، ایمیل هایی که به زبان فارسی باشند را پاسخ نداده و مدارک را بررسی خواهد کرد.


سفارت چین در ایران


آدرس

 تهران، اقدسیه، خیابان موحد دانش، روبروی آتش نشانی، پلاک 73

تلفن

 22291240 - 021

روزهای دریافت مدارک جهت بررسی

 روزهای یکشنبه، دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه

روزهای تایید مدارک

 فقط سه شنبه ها

روزهای صدور ویزا و تحویل مدارک به شما

 روزهای یکشنبه، سه شنبه و پنجشنبه

روزها و ساعات کاری

 8:45 صبح الی 12:15 ظهر و 14:30 بعد از ظهر الی 16:15 عصر

ایمیل

 [email protected]

وب سایت

 http://ir.china-embassy.org


سفارت چین در ایران


نحوه دریافت ویزای چین


پس از تکمیل مدارک خود و اطمینان از درستی آنها، می توانید مدارکتان را شخصا یا با از طریق آژانس مسافرتی و کارگزار مربوطه، به سفارت چین ارسال کنید. در چنین شرایطی، اگر تمامی مدارک شما کامل و درست باشد، ویزای موردنظرتان صادر خواهد شد، در غیر این صورت، درخواست شما رد و اگر شما اطلاعات و مدارک نامعتبر یا ناقصی را فرستاده باشید، به احتمال زیاد با درخواست های بعدی شما نیز مخافت خواهد شد.


لذا، اکیدا توصیه می شود پیش از ارسال مدارک خود به سفارت، حتما این اقدام را از طریق کارگزار رسمی و معتبر مسافرتی انجام دهید تا از قبل مدارکتان را بررسی و از درست بود آنها، اطمینان حاصل شود. به یاد داشته باشید، در بین مدارک درخواستی برای دریافت هر یک از انواع یزای چین، گواهی تمکن مالی دارای اهمیت زیادی می باشد.


مدت زمان پاسخگویی به درخواست ویزای چین


- مدت زمان جوابدهی به درخواست ویزای عادی چین: 10 روز کاری.

- مدت زمان جوابدهی به درخواست ویزای فوری چین: حدودا یک هفته کاری.

- مدت زمان جوابدهی به درخواست ویزای خیلی فوری چین: 3 روز کاری.


مدت زمان پاسخگویی به درخواست ویزای چین


مدت اعتبار ویزای چین


همانگونه که در بخش معرفی انواع ویزای چین اشاره شد، مدت اعتبار هر یک از انواع ویزای این کشور با هم متفاوت بوده، لذا نمی تواند مدت زمان دقیقی را در این رابطه اعلام کرد؛ بر این اساس، مدت اعتبار ویزای چین، بین 7 تا 5 سال بوده و ویزاهایی مانند ویزای گردشگری چین، مدت اعتبارشان 30 روز از تاریخ ورود شما به این کشور می باشد.


ویزای گردشگری چین


با توجه به آنچه در ابتدای مقاله گفته شد، کشور چین یکی از کهن ترین و زیباترین کشورهای جهان بوده و به دلیلب تعدد فراوان جاذبه های تاریخی، طبیعی، فرهنگی، شهر و ...، هر ساله گردشگران بسیاری از سراسر دنیا به این کشور پهناور سفر می کنند؛ همچنین، به دلیل آنکه ویزای گردشگری چین صرفا برای 30 روز صادر گشته و یکی از اصلی ترین شرایط دریافت آن، داشتن تمکن مالی است، لذا اگر برنامه ریزی سفر خود را از طریق آژانس های مسافرتی معتبر انجام دهید، می توانید علاوه بر بازدید دیدنی ترین جاذبه های این کشور، از پرداخت هزینه های مازاد نیز جلوگیر یکنید.


نکته مهم: ویزای گردشگری چین، 90 روز از تاریخ صدور آن اعتبار داشته که در طی این مدت، شما می توانید فقط یک بار و برای 30 روز، در این کشور اقامت داشته باشید.


ویزای گروهی چین


درصورتی که شما قصد کاهش هزینه های خود در سفر به چین را در قالب گردشگر دارید، پس توصیه می شود آن را به صورت گروهی انجام دهید. به بیان دیگر، در صورتی که به صورت تور گروهی (نه انفرادی)، به چین سفر کنید، نه تنها راحت تر و سریع موفق به دریافت ویزای گردشگری چین می شوید، بلکه هزینه های شما نیز کاهش پیدا خواهد کرد. در چنین شرایطی، معمولا به دلیل آنکه غالب آژانس های مسافرتی در ایرن، با آژانس های مشابه در چین در ارتباط هستند، لذا آنها می توانند از طریق دریافت یک دعوت نامه گروهی از آژانس مسافرتی چینی، مراحل دریافت ویزای گردشگری چین را برای شما آسان تر و در کوتاه ترین زمان ممکن، از سفارت این کشور دریافت کنند.


ویزای گروهی چین


نکاتی در مورد گرفتن ویزای چین به صورت گروهی (ویزای گروهی چین)


ویزای گروهی چین، حداقل برای 5 نفر صادر شده که حداقل باید دو نفر از آنها، حتما به چین سفر کنند.

این ویزا، در دو برگ A4 برای همه 5 نفر صادر و هنگام خروج از چین نیز، ارائه گردد.

مهر ورود بر روی برگه های مذکور نیز، توسط پلیس صرفا روی یکی از برگه ها درج می گردد (این برگه باید توسط نفر اول به پلیس تحویل داده شده و توسط نفر آخر دریافت شود).

هنگام برخورد با پلیس مرزی، از هرگونه صحبت، توضیحات اضافی و شوخی کردن با سایر هم گروهی های خود، جدا خودداری کنید.

مدت زمان قانونی برای اقامت در چین و اعتبار آن از طریق ویزای گروهی، بر برگه ها درج شده و پرواضح است که نمی توان بیش از مدت تعیین شده، در چین ماند.

مهم است که هنگام ورورد به چین و عبور از گیت بازرسی، حتما به تریبی که نام شما در برگه ها ثبت شده، بایستید.

در صورت سفر گروهی به چین و تصمیم به ادامه انفرادی سفر، حتما از ویزای مهرشده خود در چین، یک کپی رنگی تهیه و همراه داشته باشید؛ چراکه برای رزرو اتاق در هتل، به آن احتیاج خواهید داشت.

در صورت مفقود ویزا، حتما با پلیس تماس گرفته تا اقدامات قانونی در رابطه با آن انجام گیرد (این موضوه همراه با جریمه سنگین برای شما خواهد بود).


برخی از معروف ترین جاذبه های گردشگری چین


1- دیوار چین (Great Wall of China)


دیوار بزرگ چین، حدودا 2700 سال پیش و در زمان امپراطوری «مینگ» ساخته شد و از ایالات: های، یان، زائو و کین (Han, Yan, Zhao, and Qin)، عبور می کند. دیوار چین به طول 6700 کیلومتر، نماد بارزی از: خرد، پشتکار و سر سختی مردم چین بوده و به منظور ممانعت از حمله مهاجمان، ساخته شده است.


دیوار چین (Great Wall of China)


2- میدان تیان آن من (Tiananmen Square)


این میدان به مساحت 440.000 متر مربع، در مرکز شهر پکن و به عنوان بزرگ ترین میدان در جهان ‏شناخته می شود. امروز در این میدان، مراسم ملی و باشکوهی برگزار می گردد و گردشگران برای دیدن عظمت آن، بازدید از آن را در اولویت قرار می دهند.‏


3- شهر ممنوعه (Forbidden City)


این شهر که ساخت آن در سال 1406 در پکن و به ‏دستور دومین امپراتور سلسله مینگ (Ming Dynasty)، یعنی «جیانوِن (Jianwen)» آغاز و پس از 14 سال به پایان رسید. این شهر که ورود افراد معمولی به آن ممنوع بوده، برای حدود 500 سال از دسترسی عموما خارج بوده و حتی در برخی موارد، رابطه چندانی با دنیای خارج از خود نداشته است. در طی این دوران، یعنی تا سال 1911 میلادی، حدود 24 امپراتور در آن سکونت داشته که آخرین آنها مربوط به سلسله چینگ (Qing Dynasty)، می باشند.


4- قصر تابستانی (Summer Palace)


قصر تابستانی در پکن، در سال 1750 و 15 کیلومتری از مرکز شهر پکن ساخته و بارزترین ویژگی آن نیز مربوط طراحی باغ های این قصر می باشد. مساحت قصر تابستانی، حدودا 3 کیلومتر مربع باغ های آن،، تقریبا 70 هزار متر مربع می باشد؛ این قصر دارای ‏عمارت های گوناگون بوده و در حومه ناحیه هایدیان (Haidian District)، واقع گردیده است.


قصر تابستانی (Summer Palace)


5- معبد آسمانی (Temple of Heaven)


به جرات می توان معبد آسمانی در پکن را به عنوان بزرگ ترین و کامل ترین قربانگاه باستانی در چین معرفی کرد. این معبد که هر ساله در آن مراسم بسیار باشکوه قربانی برای آسمان و افزیش میزان محصولات در دوره سلسله های «مینگ (Ming D)» و «چینگ (Qing)» می شد، صرفا برای امپراتوران برگزار می گردید؛ معبد آسمانی، 4 برابر شهر ممنوعه در ضلع جنوبی آن واقع شده است.


6- آرامگاه/معبد مینگ (Ming Tomb/Temple)


این آرامگاه در منطقه «چانگپینگ (‏Changping‏)» و 50 کیلومتری شمال غرب پکن، شامل مجموعه ای از 13 آرامگاه ‏پادشاهان سلسله مینگ می باشد. از جذابیت های این آرامگاه، معماری خیره کننده و محوطه سرسبز بوده و معبد «چانگ لینگ (Changling)»، بزرگ ترین بنای این مجموعه می باشد.


نویسنده:

تایماز گلزار

به اشتراک بگذارید