ویزای نمایشگاهی آلمان و نحوه دریافت آن
به روز رسانی در13 April 2024
5 دقیقه
کشور آلمان بواسطه پیشرفت در حوزه صنعت، به عنوان یکی از پیشرفته ترین کشورهای صنعتی دنیا شناخته شده و هر ساله نمایشگاه های زیادی در این رابطه در آلمان برگزار می شوند که علاقه مندان می توانند با دریافت ویزای نمایشگاهی آلمان، به این کشور سفر کنند.
آشنایی کلی با آلمان
آلمان یکی از کشورهای اروپای مرکزی که همیشه از کشورهای پیش رو در حوزه صنعت در سطح جهان بوده، تاثیر و نقش بسزای در حوزه های مختلفی چون: سیاست، تجارت، پزشکی، ورزش و ...، داشته است. گواه این موضوع را نه تنها می توان با مراجعه به فهرست بلند بالای اشخاص برجسته در حوزه های فلسفی، پزشکی، سیاسی و علمی مشاهده کرد، بلکه امرزه تاثیر و اهمیت کارخانه هایی چون: زیمنس، فولکس واگن، بایر، بنز، بوش، فرتس هنکل، بی ام دبلیو، مر و ...، حاکی از توانمندی های این کشور می باشند.
از این رو، دولت آلمان به منظور فراهم آوردن شرایط مناسب جهت آشنایی و بازدید سرمایه گذاران خارجی با فرصت های سرمایه گذاری در آلمان و نیز به اشتراک گذاشتن دستاوردهای خود و سایرین با یکدیگر، اقدام به ارائه «ویزای نمایشگاهی (Trade Fair & Exhibitions Visa)» نموده است که در ادامه با آن بیشتر آشنا خواهیم شد.
ویزای نمایشگاهی آلمان
با توجه به آنچه گفته شد، آلمان رتبه نخست را در برگزاری نمایشگاه های مختلف داشته که تعداد آنها در طول سال، حدودا به 150 عدد می رسد؛ از این رو، تعداد کسانی که تمایل به بازدید در چنین نمایشگاه هایی را دارند، بویژه اگر کشور محل سکونت آنها عضو پیمان شنگن نباشد، ملزم به دریافت «ویزای نمایشگاهی آلمان» جهت ورود به این کشور می باشند. این ویزا که بر اساس تاریخ نمایشگاه مورد نظر فرد متقاضی، نهایتا برای حدود دو هفته اعتبار دارد، دریافت آن مستلزم طی کردن برخی مراحل و حائز شرایط ذکر شده در ادامه مقاله می باشد.
مراحل دریافت ویزای نمایشگاهی آلمان
پیش از هرچیز، به یاد داشته باشید برای حضور در نمایشگاه های آلمان و دریافت ویزای مربوطه، باید از چند ماه قبل اقدام کنید؛ چراکه روند آن کمی وقت گیر بوده و بهتر است شما آن را در بازه زمانی مناسب و با آسایش خاطر انجام دهید. همچنین، اکیدا توصیه می شود ابتدا از راهنمایی یک کارگزار رسمی و معتبر مسافرتی که در این رابطه تجربه لازم را دارد، استفاده کنید تا مدارک خود را بدون اشکال، آماده و سپس به کنسولگری یا سفارت آلمان در ایران ارسال کنید.
مدارک لازم برای دریافت ویزای نمایشگاهی آلمان
مدارک عمومی
مدارک مالی
مدارک کاری
مدارک مقامات دولتی
مدارک سفر با دعوتنامه
مدارک درمانی
مدارک تحصیلی
مدارک کودکان
سایر مدارک
دریافت ویزای نمایشگاهی از طریق دعوتنامه
درصورتی که شما برای شرکت در هر یک از نمایشگاه های آلمان، دارای دعوت نامه باشید، این موضوع نه تنها کمک زیادی به دریافت ویزای نمایشگاهی آلمان می کند، بلکه صدور آن را تسریع بخشیده و آسان تر می کند؛ برای این منظور، شما باید از سوی مدیرانِ نمایشگاه در حال برگزاری در آلمان، یک دعوتنامه دریافت کنید که در آن، از متقاضی برای حضور در نمایشگاه دعوت شده باشد؛ در این دعوت نامه، باید مشخصات کامل فرد مدعو ذکر شود.
بهترین زمان اقدام برای دریافت ویزای نمایشگاهی آلمان
صرف نظر از نوع ویزای دریافتی شما، همیشه توصیه می شود بین یک تا سه ماه پیش از تاریخ سفرتان (آغاز نمایشگاه) برای دریافت ویزای مربوطه اقدام کنید تا درصورت بروز هرگونه مشکل، فرصت کافی برای اقدامات بعدی را داشته باشید؛ همچنین، در مواردی چون برگزاری نمایشگاه در آلمان، به دلیل آنکه در تاریخ های نزدیک به زمان برگزاری نمایشگاه، درخواست های زیادی به سفارت آلمان ارسال می گردد، لذا هر چقدر شما زودتر برای این منظور اقدام کنید، به همان اندازه شانس دریافت ویزای نمایشگاهی آلمان برای شما افزایش پیدا می کند.
مدت زمان اعتبار ویزای نمایشگاهی آلمان
معمولا، درخواست برای ویزای نمایشگاهی آلمان 14 روزه بوده که این بازه بین 10 تا 15 روز، می تواند متغییر باشد.
موارد رد درخواست ویزای نمایشگاهی آلمان
دسته بندی هزینه های دریافت ویزای نمایشگاهی آلمان
پیش از هرچیز، باید اشاره داشت به دلیل تغییر میزان مبلغ درخواستی برای هر مرحله از صدور ویزای نمایشگاهی آلمان، نمی توان به رقم مشخصی اشاره داشت؛ اما با توجه به مراحله صدور ویزا، می توان آن را به 2 مرحله زیر تقسیم کرد:
1. هنگام پر کردن فرم ها و دریافت وقت از سفارت برای مصاحبه (پرداخت آنلاین).
2. هنگام تحویل پرونده به سفارت (پرداخت نقدی به یورو).
نکت مهم در رابطه با پرداخت هزینه های صدور ویزای نمایشگاهی آلمان
مهمترین نمایشگاه های بین المللی آلمان
همانگونه که پیش تر اشاره شد، کشور آلمان دارای صنایع بسیار مهم و پیشرفته ای بوده که نقش بسیار پررنگی در اقتصاد جهان و سایر تولیدات صنعتی دارند؛ از این رو، هر ساله نمایشگاه های متعددی در حوزه های مختلف جهت جذب سرمایه گذار، مشارکت اطلاعات و فناوری های نوین، معرفی محصولات و ورش های جدید تولید و ...، برگزار می گردند که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
1. نمایشگاه تکنولوژی برلین (IFA).
2. نمایشگاه میوه و سبزیجات برلین (Fruit Logistica).
3. نمایشگاه بین المللی رایانه در هانور (Cebit Hanover).
4. نمایشگاه حمل و نقل هانور (Cemat).
5. نمایشگاه اتوماسیون صنعتی هانوور.
6. نمایشگاه ماشین آلات کشاورزی هانوور (Grirechnica).
7. نمایشگاه پلاستیک در دوسلدورف (K Plast).
8. نمایشگاه تجهیزات پزشکی در دوسلدورف (Medica).
9. نمایشگاه آلومینیوم در دوسلدورف (Aluminium).
10. نمایشگاه صنعت شیشه در دوسلدورف (Glasstec).
11. نمایشگاه کاغذ در فرانکفورت (Paperworld).
12. نمایشگاه نورپردازی و ساختمان در فرانکفورت.
13. نمایشگاه موسیقی در فرانکفورت (Musikmesse).
14 نمایشگاه کتاب در فرانکفورت (Buchmesse).
15. نمایشگاه نوشیدنی در مونیخ (Drinktec).
16. نمایشگاه آب و فاضلاب در مونیخ (IFAT).
17. نمایشگاه اتوماتیکا در مونیخ (Automatica).
18. نمایشگاه مواد غذایی در کلن (Anuga).
19. نمایشگاه خوراک دام و طیور در کلن (Victam).
20. نمایشگاه صنایع غذایی در کلن (Anuga Foodtec).
21. نمایشگاه ریخته گری در نورنبرگ (Euroguss).
22. نمایشگاه پلاستیک در فریدریش هافن (Fakuma).
23. نمایشگاه گل و گیاه در مسی اسن (IPM).
24. نمایشگاه تاسیسات ساختمانی در نوردراین-وستفالن اسن (SHK).
25. نمایشگاه آسانسور در آگسبورگ (Interlift).
26. نمایشگاه ماشین آلات دست دوم در کارلسروهه (Resale Karlsruhe).