به روز رسانی در11 September 2024

3 دقیقه

آبشارهای کاپوزباشی کجاست؟

آبشارهای «کاپوزباشی (Kapuzbaşi)» واقع در پارک ملی «آلاداغلار (Aladağlar)» در استان «کایسِری (Kayseri)»، متشکل از هفت آبشار هستند که از یک کوه صخره ای جاری می گردند. این آبشارها که دمای بسیار پایینی دارند، در تابستان گردشگران زیادی را به خود جذب می کند؛ آب های این آبشار از ارتفاعی بالاتر از آبشارهای نیاگارا جاری می باشند.

شهر کایسری (قیصریه)

شهر «کایسری یا قیصریه (Kayseri)» در استانی به همین نام، از جمله شهرهای بزرگ ترکیه با جاذبه های گردشگری تاریخی و طبیعی به شمار می آید. این شهر که در عهد قدیم به عنوان پایتخت «کاپادوکیا (Cappadocia)» شهرت زیادی داشته، دارای پیشینه تاریخی بسیار کهن بوده و حکومت های قدرتمند زیادی در آن به حکمرانی پرداخته اند.

بر این اساس، کایسری دارای جاذبه های تاریخی متعدد بوده و مورد توجه بسیاری از گردشگران و علاقه مندان به آثار تاریخی می باشد؛ این آثار که عمدتا مربوط به دوره های سلجوقی و عثمانی هستند، اهمیت این شهر را بیشتر کرده اند. گفتنی است، کایسری در دوره سلجوقی پایتخت این پادشاهی بوده و در آن زمان از رونق زیادی بهره مند باشد؛ این شهر، در اوایل قرن نهم پس از میلاد، جزو اولین شهرهای بزرگ آسیای صغیر به شمار می رفته است.

لازم به ذکر است، کایسری دارای طبیعی سرسبز و زیبا بوده که هر ساله گردشگران زیادی نیز برای طبیعت گردی و بازدید از جنگل، رودها، آبشار، کوه و دره های آن، به این شهر شگفت انگیز می آیند؛ از معروف ترین این جاذبه های طبیعی، می توان به آبشارهای «کاپوزباشی (Kapuzbaşi)» اشاره داشت.

 

نقشه کایسری ترکیه

کایسری یا قیصریه در مرکز منطقه آناتولی و کشور ترکیه، در کوهپایه های «کوه اِرکیس (Mount Erciyes)» واقع شده و دارای آب و هوایی عمدتا سرد و نیمه خشک می باشد. بر این اساس، تابستان های این شهر تقریبا گرم و خشک و زمستان های آن سرد و برفی بوده و به همین دلیل، بهترین زمان سفر به کایسری را می توان ماه های فروردین، آبان، آذر و اسفند دانست که هوا بسیار خنک و دلپذیر است.

آبشارهای کاپوزباشی و مناطق اطراف آن

آبشارهای هفتگانه «کاپوزباشی» که ارتفاع آنها بین 40 تا 80 متر می باشند (5 آبشار بزرگ و 2 آبشار کوچک)، در جهان پس از آبشار «ویکتوریا» در اوگاندا (به ارتفاع 100 متر)، در رتبه دوم قرار دارد؛ این آبشارها با جاری شدن از دامنه های شرقی و جنوبی تپه ای در نزدیکی روستای کاپوزباشی، همراه با صدای مهیب آب، به نهر «سو آریسی (Suarısi)» و سپس به رودخانه «زامانتی (Zamanti)» می پیوندد.

از دیگر نکات قابل توجه درخصوص آبشار کاپوزباشی، پخش شدن قطرات آن به دلیل سرعت بالای جریان آب به منطقه وسیعی از اطراف است که این قطرات سرد در تابستان، موجب خنک شدن فضای پیرامون می گردد؛ از سوی دیگر، تجمع آب در سطح دره موجب تشکیل حوضچه ای شده که در آن، ماهی های قزل آلای قرمز وجود دارد. نکته جالب در این رابطه، آن است که این نوع از ماهی ها، فقط در آب های پاکیزه امکان زندگی داشته و این موضوع حاکی از کیفیت آب آبشار کاپوزباشی می باشد.

تمامی این ویژگی ها، باعث شده محیط اطراف این آبشار، مکانی ایده آل برای پیک نیک، استراحت، کوه پیمایی و عکاسی شده و هر ساله در فصل تابستان، گردشگران زیادی برای گذراندن تعطیلات به این منطقه بیایند؛ همچنین، مسیر آبشارهای کاپوزباشی آسفالت بوده و محیط اطراف آنها بکر و بسیار پاکیزه می باشند.

 

نحوه دسترسی به آبشار کاپوزباشی

دسترسی به آبشار کاپوزباشی در جنوب کایسری، از دو مسیر امکان پذیر است که عبارتند از: مسیر 110 کیلومتری «یحیالی-اینجه سو-یشیل حیصار (Yahyal-İncesu-Yeşilhisar)» و مسیر 85 کیلومتری «کایسِری-کوه ارجییِس-دِوه لی (Kayseri-Erciyes Daği-Develi)»؛ لازم به ذکر است، اگر از مسیر دوم قصد رفتن به این آبشار دیدنی را دارید، بعد رسیدن به یحیالی دو مسیر پیش روی شما قرار دارند که در زیر به آنها اشاره شده است:

1.      مسیر 55 کیلومتری یحیالی دیکمه-چاملیجا-اولوپینار (Yahyalı Dikme-Çamlıca-Ulupınar)

2.      مسیر 65 کیلومتری یحیالی-دیکمه-دلی علی اوشاعی-یشیل کوی-بالجی چاکیری (Yahyali-Dikme- Deli Ali Uşaği-Yeşilköy-Balcıçakiri)

 

اقامت در کاپوزباشی

با توجه به اینکه برخی از مسافرین تابستان را برای سفر و گذراندن تعطیلات خود انتخاب می کنند، به همین دلیل تصمیم اتراق در کاپوزباشی و لذت بردن از هوای خنک و مطبوع آن، امری رایج می باشد. برای این منظور، شما می توانید علاوه بر رزرو هتل در کایسری برای اقامت طولانی مدت خود، اقدام به رزرو اتاق در یکی از هتل های چوبی یا پانسیون در این منطقه کرده و برای جند روز، از اقامت در دل طبیعت لذت ببرید.

چنین اقامتگاه هایی، بسیار خوشایند برای دوستداران طبیعت و کسانی است که در پی آرامش بوده و می خواند از مناظر زیبای اطراف آبشارها، بهره مند شوند. گفتنی است، امکان اردو زدن یا اقامت در خانه های ییلاقی مجتمع هایی که دارای امکان کمپینگ هستند نیز، وجود دارد.

جاذبه های دیدنی کایسری

  1.      کوه اَرجییس در کایسری

یکی دیگر از جاذبه های طبیعی اطراف کایسری که در نزدیکی آن نیز واقع می باشد، کوه ارجییس (Erciyes Dağı) از مرتفع ترین کوه منطقه آناتولی مرکزی با ارتفاع 3917 متر است. این کوه که در واقع یک آتشفشان غیرفعال می باشد، در زمستان مکانی مناسب برای اسکی کردن بوده که فاصله آن از فرودگاه کایسری، تنها 40 دقیقه است.

2.      رود زامانتی در کایسری

 

این رود آرام، از میان شهر کایسری عبور کرده و نهایتا به «رود سیحون (Seyhan River)» می پیوندد و در مسیر خود، از «پارک ملی آلاداغلار (Aladağlar Milli Parkı)» نیز عبور می کند. رود زامانتی(Zamanti Nehri)، یکی از بهترین مناطق جهت قایقرانی بویژه در محدوده «یحیالی (Yahyali)» است.

3.      آبشار دره باغ کایسری

آبشار دره باغ (Derebağ Şelale) در پارکی به همین نام، یکی از بهترین مکان ها جهت پیک نیک و طبیعت گردی در نزدیکی یحیالی است که از مهم ترین جاذبه های گردشگری کایسری نیز به شمار می رود. این آبشار با ارتفاعی در حدود 15 متر، و امکاناتی چون رستوران و کافه در اطراف آن، مکانی ایده آل برای بدست آوردن آرامش و لذت بردن از تعطیلاتی رویایی است.

4.      منطقه سلطان سازلیغی در کایسری

 یکی دیگر از جاذبه های زیبا و طبیعی قیصریه که می توان از آن دیدن کرد، منطقه سلطان سازلیغی (Sultansazlığı Bölgesi) می باشد. این منطقه که در واقع یک پارک ملی با بیش از 300 گونه پرنده مختلف است، دارای تالابی زیبا بوده و گذراندن وقت در آن، باعث تمدد اعصاب می گردد؛ عکاسی، طبیعت گردی و کمپینگ، از فعالیت های رایج در منطقه سلطان سازلیغی هستند.

5.      جنگل هاجر کایسری

جنگل هاجر (Hacer Ormani) که آبشارهای کاپوزباشی در آن واقع شده، در محدوده پارک ملی «آلاداغلار (Aladağlar)» به مساحت 18 هزار متر مربع در شرق کوه «دِمیرکازیچ (Demirkaziç)» می باشد. این جنگل که با کوه های اطراف آن احاطه شده، می توان درختانی چون: صنوبر، بلوط، سرو، کاج و غیره را در مناطق مختلف آن دید؛ جمگل هاجر، مکانی مناسب برای کمپینگ، پیک نیک، طبیعت گردی و عکاسی است.

6.      دره دِره ونک کایسری

دره دره ونک (Derevenk)، یکی دیگر از جاذبه های طبیعی کایسری است که می توان مقصد بعدی شما برای گردش در طبیعت در نظر گرفته شود؛ این دره که نامش را از دهکده ای با همین نام گرفته که امروزه دیگر وجود ندارد، یکی از سکونتگاه های تاریخی بوده است. جالب است بدانید، ریشه لغوی دره دِره ونک از کلمه ترکیه ای «Dere (به معنی دره)» و کلمه ارمنی «Venk (به معنی کلیسا)»، گرفته شده است.

7.      قلعه قیصریه 

قلعه کایسری (kayseri kalesi) با 18 برج، یکی از قدیمی ترین قلعه های مربوط به دوره باستان بوده که قدمت آن به سال های 238 تا 244 پس از میلاد می رسد؛ این قلعه، دارای یک بخش داخلی و خارجی است.

فاصله شهر کایسری تا استانبول

کایسری در فاصله حدود 775 کیلومتری از استانبول، تقریبا در جنوبی شرقی این شهر قرار داشته و می توان از کایسری به استانبول یا برعکس را با هواپیما طی حدود 2 ساعت، با قطار نزدیک 2 ساعت، با اتوبوس حدود 13 ساعت و با خودرو، تقریبا 8 ساعت و 20 دقیقه طی کرد.

نکته مهم: در حالت کلی و صرف نظر از اینکه شما به کدام شهر ترکیه سفر کرده اید، یکی از روش های آسان و مقرون به صرفه برای تردد به مناطق و شهرهای ترکیه، اجاره خودرو می باشد؛ در حقیقت، شما می توانید با اجاره خودرو در کایسری علاوه بر گشت و گذار در شهر و رفتن به موزه و مراکز خرید آن، به راحتی به بازدید هر یک از جاذبه های معرفی شده بروید.

فاصله کایسری تا آنکارا

در رابطه با روش‌های سفر به کایسری از آنکارا یا بالعکس، ذکر این نکته ضروری است که پرواز مستقیمی بین این دو شهر وجود نداشته و بطور مثال، هواپیما ابتدا از کایسری پرواز کرده و پس از توقف در استانبول، سپس به مقصد آنکارا خواهد رفت. مدت زمان رسیدن به مقصد با استفاده از هواپیما 5 ساعت و 4 دقیقه، با قطار 7 ساعت و 12 دقیقه، با اتوبوس 5 ساعت و 9 دقیقه و با خودروی شخصی یا کرایه‌ای 5 ساعت است.

 

 

فاصله وان تا قیصریه

همانگونه که در رابطه با شرایط سفر با هواپیما از آنکارا به کایسری یا بالعکس گفته شد، همین موضوع در رابطه مسیر وان به کایسری و بالعکس نیز صادق می باشد (یعنی، هواپیما ابتدا به از وان استانبول رفته و سپس به سمت قیصریه پرواز می کند).

 

فرودگاه کایسری کجاست؟

«فرودگاه بین المللی ارکیلت (Erkilet International Airport)» که به آن «فرودگاه ارکیلت کایسری (Kayseri Erkilet Airport)» نیز گفته می شود، در منطقه شمالی شهر موسوم به «کوجاسینان (Kocasinan)» واقع می باشد؛ این فرودگاه که دسترسی به آن از طریق بلوار «مصطفی کمال پاشا (Mustafa Kemal Paşa)» امکان پذیر می باشد، گنجایش جابجایی حدود 1 میلیون مسافر را در سال داراست.

 

مراکز خرید کایسری ترکیه

1.      Forum Kayseri

2.      Kayseri Park Alisveris Merkezi

3.      Mix Kayseri Yasam Merkezi

4.      Kums Mall

5.      KAYSERmall AVM

6.      Meysu Outlet

7.      Almer Shopping Center

8.      Ipeksaray AVM

9.      Danisma Byz Garage Alisveris Merkezi

10.  Kayseri Yeraltı Çarşısı

 

نویسنده:

تایماز گلزار

به اشتراک بگذارید