به روز رسانی در11 September 2024

3 دقیقه

چگونه از آنکارا به قونیه برویم

آنکارا و قونیه دو شهر بسیار دیدنی و زیبای ترکیه هستند که اتفاقا مورد توجه گردشگران هم قرار دارند. برای جا به جایی بین این دو شهر چندین روش وجود دارد؛ یکی از بهترین و راحت ترین گزینه ها استفاده از خودروی اجاره ای است. همچنین، می توانید اتوبوس، قطار و سفر هوایی را هم مد نظر قرار بدهید.

آشنایی با قونیه، شهر عشق و عرفان

قونیه یکی از شهرهای برجسته و تاریخی ترکیه است که به دلیل جایگاه ویژه‌ خود در فرهنگ و تاریخ اسلام شناخته می شود. این شهر به ‌ویژه به ‌خاطر آرامگاه مولانا جلال ‌الدین رومی شهرت دارد. در واقع، مولانا در قونیه آثار عرفانی بزرگی همچون مثنوی معنوی را به نگارش درآورد که باعث شهرت جهانی این شهر شد. به پاس قدردانی از این شاعر مشهور، هر ساله مراسم بزرگداشت مولانا در قونیه برگزار می شود و بسیاری از گردشگران سعی می کنند در این رویداد بزرگ حضور پیدا کنند.

قونیه به عنوان یکی از مهم ترین مراکز تولید حبوبات و غلات در ترکیه شناخته می شود؛ اما در عین حال، مردم قونیه شهرت زیادی در پخت غذاهای گوشتی دارند. برای مثال، «نان گوشت دار (Etliekmek)»، که نوعی نماد قونیه به حساب می آید، با طعم های متنوعی آماده و سرو می شود. علاوه بر این، «شیرینی جزریه (Cezerye)»، نیز از دیگر خوراکی های معروف و محبوب قونیه به شمار می رود که باید امتحان کنید.

فاصله آنکارا تا قونیه

فاصله بین آنکارا و قونیه یکی از مهم ترین مسیرهای داخلی کشور ترکیه بوده و بسیار پرتردد است. این دو شهر در منطقه آناتولی مرکزی واقع شده‌ و فاصله‌ آن ها حدود ۲۶۰ کیلومتر است. روش های مختلفی برای پیمودن این مسیر وجود دارند که بهترین آن ها شامل موارد زیر می شود:

·         آنکارا تا قونیه با قطار

یکی از سریع ترین روش های پیمودن این فاصله، استفاده از قطار سریع السیر است. این قطارها با سرعت بالا این مسیر را در حدود یک ساعت و چهل و شش دقیقه طی می کنند. با این حال، هزینه قطار نسبت به گزینه های مقرون به صرفه دیگر، بسیار بالاتر است.

·         آنکارا تا قونیه با اجاره خودرو

 برای کسانی که ترجیح می دهند با خودرو سفر کنند، مسیر جاده ای نیز گزینه‌ مناسبی است. اجاره خودرو در آنکارا آزادی بیشتری برای شما در طول مسیر فراهم می کند و هزینه های سفر را کاهش می دهد. سفر با خودرو معمولا سه ساعت و نیم ساعت طول می کشد که این مسیر از طریق بزرگراه D750 به سمت جنوب ادامه می یابد. مسافران می توانند در طول راه از مناظر روستایی و دشت های وسیع منطقه لذت ببرند.

·         آنکارا تا قونیه با اتوبوس

علاوه بر قطار و خودرو گزینه‌ی دیگری که مسافران می توانند در نظر بگیرند، اتوبوس است. اتوبوس‌ های بین ‌شهری که از آنکارا به قونیه حرکت می کنند، با فاصله زمانی منظم و هزینه مناسب در دسترس هستند. سفر با اتوبوس حدود چهار ساعت و نیم طول می کشد و این روش به‌ ویژه برای کسانی که عجله ای در سفر ندارند، مناسب است.

·         آنکارا تا قونیه با هواپیما

با توجه به اینکه پرواز مستقیمی از آنکارا به قونیه وجود ندارد، برای پیمودن مسیر هوایی بین این دو شهر، شما باید حداقل ۵ ساعت در راه باشید. دلیل طولانی بودن این سفر هم این است که، پرواز ابتدا از فرودگاه آنکارا به استانبول و سپس به قونیه انجام و بستگی به میزان توقف، طولانی یا کوتاه بودن مسیر سفر مشخص می شود.

جاذبه های دیدنی قونیه

قونیه دارای جاذبه های دیدنی متعددی می باشد که همه آن ها ارزش بازدید را دارند. معمولا تور قونیه، یکی از محبوب ترین گزینه برای گردشگران ایرانی است و شما می توانید با ثبت نام در این تورها، سفری به یاد ماندنی را تجربه کنید. در همین راستا و برای آشنایی بیشتر با قونیه، به معرفی برخی از جاذبه ها می پردازیم:

·         موزه و مقبره مولانا

موزه و مقبره مولانا (Mevlana Müzesi ve Türbesi) در قونیه از جاذبه های مهم این شهر به حساب می آید و در واقع، یکی از قدیمی ترین موزه های ترکیه است که در سال ۱۹۲۶ افتتاح شد. این موزه محل آرامگاه مولانا جلال‌الدین رومی است. این موزه که با معماری چشم نواز و مجموعه های غنی خود مشهور است، علاوه بر آثار مربوط به مولانا و مکتب ایشان، اشیایی از دوره های سلجوقیان، کارامان ‌اوغلو‌ها و عثمانیان را نیز به نمایش می گذارد. این اشیا، شامل نسخه های خطی، چراغ ها و آلات موسیقی قدیمی هستند.

·         مسجد علاءالدین

این مسجد که به نام مسجد علاءالدین کیقباد (Alaaddin Keykubat Camii) نیز شناخته می شود، یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری تاریخی شهر قونیه است. این مسجد در تپه علاءالدین واقع شده و به عنوان بزرگ ترین و قدیمی ترین مسجد قونیه شناخته می شود. در حیاط این مسجد، بازدیدکنندگان می توانند از آرامگاه های هشت تن از سلاطین سلجوقی آناتولی نیز دیدن کنند. مسجد علاءالدین با تزئینات چوبی و سنگی خیره کننده ای که نشان‌دهنده دوره سلجوقیان است و با سنگ های تراش خورده، بازدیدکنندگان را مجذوب خود می کند.

·         مدرسه و موزه کاراتای

مدرسه کاراتای (Karatay Medresesi ve Çini Eserler Müzesi) که نماد شهر قونیه است، در محله فرحونیه و در بولوار دادگستری واقع شده است. این مدرسه در سال ۱۲۵۱ میلادی ساخته شده و سال های زیادی به عنوان یک مرکز آموزشی مورد استفاده قرار گرفته است. دیوارها و تزئینات سقف این مدرسه، با هنر و معماری دوره سلجوقیان توجه بسیاری را به خود جلب می کند. مدرسه کاراتای از سال ۱۹۵۵ به عنوان موزه آثار سفالی و کاشی فعالیت می کند. در این موزه می توانید هم بنای تاریخی مدرسه را بررسی کنید و هم از مجموعه های موزه که با هزاران کاشی تزئین شده اند، بازدید نمایید.

·         مسجد سلطان سلیم

مسجد به عنوان یکی از زیباترین نمونه های معماری کلاسیک عثمانی مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. مسجد سلطان سلیم (Sultan Selim Camii) که از نظر معماری شباهت زیادی به مسجد فاتح استانبول دارد، با تزئینات داخلی شگفت انگیز، حکاکی های چوبی و سنگی خود به زیبایی قابل توجهی دست یافته است. این مسجد که تا به امروز نیز به فعالیت خود ادامه می دهد، به ویژه در ایام مذهبی و روزهای مقدس کاملا پر می شود.

·         پل شیطان

پل شیطان (Şeytan Köprüsü) در روستای سیله و بین دو صخره بلند ساخته شده و همچنان رازآلود باقی مانده است. تحقیقات انجام شده نشان می دهد که این پل تاثیرگذار دارای ویژگی های معماری مربوط به دوره های روم، سلجوقیان آناتولی، کارامان اوغلوها و عثمانی است و گمان می رود که اولین بار در دوره نوسنگی ساخته شده باشد. این پل که به دلیل معماری منحصر به فرد سنگی و ناشناخته بودن چگونگی ساخت آن بین دیوارهای عظیم دره، «پل شیطان» نام گرفته، با زیبایی بی‌همتای خود به یکی از مقاصد اصلی طبیعت‌گردی و عکاسی در قونیه تبدیل شده است.

نکته مهم: اگر قصد اقامت چند روزه را داشته باشید، رزرو هتل در قونیه احتمالا یکی از گزینه های مناسب برای سفر باشد اما باید در نظر داشته باشید که هزینه اقامت چندان مقرون به صرفه نخواهد بود. در چنین شرایطی، می توانید از گزینه محبوب این روزهای گردشگران یعنی اجاره خانه مبله در قونیه استفاده کنید که دارای امکانات کاملی است. در واقع، شما با اجاره خانه یا آپارتمان، نه تنها باعث پایین آمدن هزینه های اقامت تان می شوید، بلکه می توانید روزهای بیشتری را در قونیه سپری کنید.

 

نویسنده:

جواد رحمانی

به اشتراک بگذارید