به روز رسانی در17 March 2025

3 دقیقه

سقف مجاز خرید از وان ترکیه چقدر است؟

وان یکی از شهرهای مرزی ترکیه است که به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود، مقصدی ارزان و محبوب برای ایرانیان است. ابن شهر با ارومیه مرز مشترک دارد که یکی از شریان ‌های اصلی تبادلات تجاری و مسافری است.

در سال های اخیر، بسیاری از ایرانیان با اجاره خانه مبله در وان برای چند شب به این شهر سفر کرده و خرید های خود اعم از  پوشاک، کالاهای مصرفی، الکترونیکی و لوازم خانگی را انجام می دهند.

ایرانیان و کشورهای همسایه یکی از منابع اصلی درآمد فروشگاه ها و صاحبین کسب و کارها در وان ترکیه هستند و در مقابل خرید از وان برای ایرانی ها صرفه اقتصادی دارد. اما ممکن است این سوال پیش بیاید که بدون پرداخت هزینه گمرکی، چقدر جنس می توانیم از وان به ایران بیاوریم؟ در واقع سقف مجاز خرید از وان ترکیه چقدر است؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به این سوال پاسخ دهیم.

 خرید از وان ترکیه

کشورهای مختلف برای اینکه از تجارت غیرمجاز کالا جلوگیری کنند، محدودیت هایی برای خروج کالا از کشورشان اعمال می کنند. شهر وان نیز از این قاعده مستثنی نیست و مسافرانی که وارد وان می شوند، می توانند کالاهایی به ارزش 80 دلار (با ارزش دلار 60 هزار تومانی در حدود 5 میلیون تومان) را از این کشور خارج کنند. اگر ارزش کالاهای خریداری شده بیش از این مقدار باشد، کالاها توقیف می شوند و یا اینکه مسافرین مشمول پرداخت جریمه خواهند شد.

برای مسافران و گردشگرانی که قصد دارند در شهر وان با آسودگی خاطر تردد کنند و از خرید و جاذبه های این شهر لذت ببرند، اجاره خودرو در وان یک انتخاب مقرون به صرفه می باشد. با اجاره خودرو، می توانید آزدانه در وان و سایر شهرهای ترکیه تردد کنید و بارهای خود را در ماشین قرار داده و خریدهای خود را با فراغ بال و راحتی انجام دهید.

سقف مجاز خرید از وان در سفرهای هوایی

در سفرهای هوایی، علاوه بر محدودیت 80 دلاری، محدودیت وزنی هم وجود دارد. طبق ضوابط، کالاهای خریداری شده نباید بیشتر از 30 کیلوگرم وزن داشته باشند و این 30 کیلوگرم شامل پوشاک و مواد غذایی است که کالاهای غیرتجاری محسوب می شوند و معاف از پرداخت هزینه گمرکی هستند. اگر وزن کالاها بیشتر از این مقدار باشد، شرکت های هواپیمایی هزینه اضافه بار دریافت خواهند کرد.

البته تبصره و محدودیت هایی نیز برای وارد کردن پوشاک و مواد غذایی وجود دارد. به طور مثال اگر تمامی 30 کیلوگرم محصول وارد شده، یک نوع کالا (مثلا همگی شومیز) باشند، کالا تجاری محسوب خواهد شد. این را به خاطر داشته باشید که شما تنها یک بار در سال می توانید بدون پرداخت هزینه، جنس 30 کیلویی به ارزش 80 دلار وارد کنید و امکان استقاده دوباره از این معافیت، تا پایان سال وجود ندارد. 

اگر شما اضافه بر سقف معافیت گمرکی جنس بیاورید چه اتفاقی می افتد ؟

بسته به سخت گیر بودن و نبودن متصدی و نوع کالایی که به همراه دارید، در صورت عبور از سقف مجاز خرید از وان ترکیه،

 با 3 اتفاق مختلف مواجه خواهید بود: 

·         ممکن است متصدی که اجناس شما را کنترل می کند، از این اضافه بار چشم پوشی کند و بدون دریافت جریمه به شما اجازه دهد بار خود را وارد کشور ایران کنید.

·         ممکن است متصدی به ازای مقدار اضافه باری که دارید، درخواست پرداخت جریمه داشته باشد، اما مبلغ آن به طور دقیق قابل پیش بینی نیست.

·         ممکن است اضافه بار، مرجوع شود و متاسفانه شما مجبورید از کالاهای خریداری شده چشم پوشی کرده و از خیرش بگذرید. برای اینکه چنین اتفاق تلخی نیفتد، توصیه ما به شما این است که به قوانین گمرکی و معاملاتی بین دو کشور احترام بگذارید و از وارد کردن اجناس بیش از حد مجاز، پرهیز کنید.

 

 

نویسنده:

رعنا تقی زاده

به اشتراک بگذارید