به روز رسانی در22 July 2024

آشنایی با شهر قونیه

قونیه به عنوان بزرگترین شهر ترکیه به لحاظ مساحت که در منطقه آناتولی مرکزی واقع شده، هفتمین شهر پرجمعیت ترکیه می باشد.


قونیه در یک نگاه کلی


شهر زیبا و تاریخی قونیه که در مجاورت آنکارا (Ankara)، کارامان (Karaman)، آکسارای (Aksaray)، مرسین (Mersin)، نیعده (Niğde)، آنتالیا (Antalya)، اسپارتا (Isparta)، آفیون (Afyon)، و اسکی شهیر (Eskişehir)، قرار دارد، علاوه بر جاذبه های تاریخی و طبیعی، یکی از معروف ترین شهرهای ترکیه به لحاظ جاذبه های فرهنگی نیز، می باشد. این شهر که قدمتش بنا برکاوش ها و تحقیقات انجام شده به دوره های نوسنگی و عصر برنز برمی گردد، از استانبول 709 و آنکارا 263 کیلومتر فاصله دارد.


مکان های دیدنی قونیه


قونیه به عنوان یکی از قدیمی ترین شهرهای آناتولی، نه تنها جزو محبوب ترین مقصدهای گردشگری فرهنگی در ترکیه محسوب می گردد، بلکه به دلیل تمدن های بسیاری که در طی تاریخ در این شهر وجود داشته اند، دارای آثار متعدد تاریخی، کاروانسراها، مقبره ها و مدارس مربوط به قرون پیشین می باشد. همچنین، وجود چشمه های آبگرم، مناطق سرسبز و دریاچه های متعددی، موجب شده قونیه بتوان برای علاقه مندان به طبیعت نیز، گزینه های قابل توجه و دیدنی را ارائه نماید.

از جمله مکان های دیدنی و جاذبه های گردشگری-تاریخی-فرهنگی و طبیعی قونیه، می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • مقبره و موزه مولانا جلال الدین رومی
  • مدرسه دینی کاراتای (Karatay Medresesi)، که یادگاری از سال 1251 می باشد
  • مسجد و تپه علاءالدین (Alaeddin Camii ve Tepesi)
  • روستای سیلّه (Sille Köyü)
  • مکتب اینجه منارلی (İnce Minareli Medrese)
  • موزه شمس تبریزی (Şems-i Tebrizi Müzesi)
  • آبشار یِرکوپرو (Yerköprü Şelalesi)
  • چاتال هویوک (Çatalhöyük)، که در فهرست میراث جهانی یونسکو و یکی از مهم ترین مکان های باستانی جهان می باشد
  • دریاچه نمک «Tuz Gölü» که دومین دریاچه بزرگ ترکیه بوده و بخش اعظمی از نیاز کشور به نمک را تامین می کند


آشنایی با شهر قونیه


بهترین زمان سفر به قونیه


قونیه شهری است که دارای زمستان های سرد و برفی با میانگین دمای 1 درجه و تابستان های گرم و خشک با میانگین دماهی 23 درجه بوده و گاها اختلاف دمای روز و شب بسیار زیاد می باشد. از این رو، به دلیل بارندگی در ماه های آوریل و مه، بهترین زمان برای سفر به شهر مولانا، پاییز و بهار است؛ اما این بدین معنا نیست که در ماه های دیگر سال، شما نمی توانید از قونیه بازدید کنید چرا که به عنوان مثال، هر ساله در هفدم ماه دسامبر مراسم بزرگداشت مولانا در شب عروس (Şeb-i Arus Mevlana’yı Anma Etkinlikleri)، که اهمیت خاصی برای این شهر دارد، برگزار می شود.

این مراسم که حتی اهمیت آن را می توان فراتر از مرزهای ترکیه نیز دانست، موجب شده تا هرساله هزاران علاقه مند و گردشگر داخلی و خارجی، برای تماشای این مراسم به قونیه بیایند. از دیگر زمان های مناسب برای سفر به این شهر، 5-10 جولای برای شرکت در جشنواره ملانصرالدین (Nasreddin Hoca Şenliği)، در «آکشهیر (Akşehir)» می باشد.


غذاهای معروف قونیه


اگر شما هم از جمله کسانی هستید که علاقه مند به چشیدن طعم های جدید و خوردن غذاهای جدید می باشند، پس بهتر است بدانید جاذبه های قونیه صرفا مختص مکان های گردشگری، تاریخی و طبیعی نبوده و شما می توانید از خوردن غذاهای سنتی و معروف این شهر نیز، لذت ببرید؛ از جمله این غذاها، قونیه می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • سوپ بامیه (Bamya Çorbası)
  • سو بورک (Su Böreği)
  • نان گوشتی (Etli Ekmek)
  • چِبیچ (Çebiç)
  • بورک مولانا (Mevlana Böreği)
  • سوپ آراباشی (Arabaşı Çorbası)
  • کباب تنوری (Fırın Kebabı)
  • تیریت (Tirit)
  • هوشمِریم (Höşmerim)


شهر کونیا ترکیه


معروف ترین مرکز خرید قونیه


هر چند در قونیه مراکز خرید و بازارهای متعددی وجود دارد که می توانید از آنها اقلام دلخواه و یادگاری های زیبایی را خریداری کنید، اما معروف ترین این مراکز خرید، «بازار کادینلار (Kadınlar Pazarı)» است که در واقع یک بازار تاریخی مربوط به دوره سلجوقیان بوده و امروزه با نام «بازار ملکه خاتون (Melike Hatun Pazarı)» شناخته می شود.


غذاهای قونیه


بهترین مکان های اقامتی در قونیه


تعدد جاذبه های گردشگری قونیه و حضور گردشگران فراوان در این شهر، موجب شده مسافران گزینه های اقامتی زیادی در قونیه داشته باشند که از جمله آنها می توان به: هتل، بوتیک هتل، هتل ترمال و پانسیون اشاره داشت. در همین راستا، بخش «کاراتای (Karatay)» به دلیل نزدیکی به مرکز شهر، یکی از محبوب ترین بخش ها جهت رزرو مرکز اقامتی است که به آرامگاه مولانا نیز، نزدیک می باشد.

بخش «مِرام (Meram)» نیز به دلیل در کنار هم بودن جاذبه های زیبایی طبیعی و تاریخی در آن و نیز فاصله 7 کیلومتری از مرکز قونیه، از دیگر مناطقی در قونیه است که مورد توجه مسافران جهت اقامت می باشد؛ اما اگر اصلی ترین هدف شما از سفر به قونیه، رسیدگی به امور کاری و اهداف تجاری است، می توانید منطقه «سلجوکلو (Selçuklu)» که بزرگترین منطقه قونیه بوده و در آن آثار تاریخی و موزه های متعددی وجود دارد، انتخاب نمایید.


آبشار قونیه



دسترسی آسان به قونیه


به توجه به اینکه سیستم حمل و نقل مسافری در ترکیه گسترده و دارای تنوع می باشد، بسته به اینکه از کدام شهر می خواهید به قونیه بروید، گزینه های مختلفی در اختیارتان خواهد بود که رفتن به این شهر را برای شما آسان خواهند کرد. به عنوان مثال، اگر در منطقه آناتولی مرکزی هستید و می خواهید به قونیه بروید، می توانید خودروی شخصی یا اتوبوس های بین شهری، به راحتی به این شهر برسید (با خودروی شخصی از آنکارا می توانید در عرض 3 ساعت و از استانبول در عرض 8 ساعت به قونیه رفت)؛ همچنین، امکان سفر با قطار و هواپیما نیز وجود دارد.

 

نویسنده:

فرناز ممقانی

به اشتراک بگذارید